De Module pagina
Last updated
Last updated
Het is van groot belang dat je als webmaster het concept van de module pagina kent. Onderstaande schematische weergave kan daarbij helpen.
Slug: de modulepagina is aan de specifieke module en template gekoppeld via de vaste slug. Deze slug is gelocked en kan dus niet aangepast worden.
Voorbeeld: team-index-module-nl
Het begint bij de Menu editor. Je kunt daar een module (of beter gezegd: een module template) kiezen, bijvoorbeeld Team Index
, om een team pagina aan te maken.
Zodra je een menu-item aanmaakt van het type 'Module', wordt er automatisch een Module Pagina aangemaakt. Je kunt deze vinden in de Pagina module, als je bij het filter de optie 'module' kiest.
Zoals op afbeelding 1 te zien is, is de Module Pagina en soort frame of kader waarbinnen de content items van de betreffende module getoond worden.
Of zoals in het voorbeeld: De Module Pagina bevat de titel, het intro, en de featured image van de Team Pagina. Daarbinnen wordt de lijst van teamleden getoond uit de Team Module.
De onderdelen van de Module Pagina zijn:
Titel: de titel van de Team pagina
Afbeelding: de Featured image van de Team pagina
Body tekst: het intro van de Team pagina
SEO: de meta tags van de Team pagina
Blokken: je kunt ook widgets toevoegen aan de Team pagina, zoals bijvoorbeeld het nieuws van je team.
SEO: zonder module pagina zou een overzicht/lijst van teamleden, nieuwsberichten, of producten geen meta tags hebben. Je kunt in de module zelf wel meta tags bij de afzonderlijke content items invullen (teamlid, nieuwsbericht, product), maar daar heb je niks aan op de overzichtspagina.
Daarom is de module pagina van groot belang voor de SEO. Je kunt hier de meta tags van de teampagina, het blog, en het productoverzicht invullen zodat deze goed vindbaar zijn door Google.
Er is ook een snellere manier om vanuit de module naar de module pagina te gaan. Rechtsboven elke module lijst in de backend vind je een icoontjemet een rechtstreekse link naar de betreffende module pagina.